Rolfes Sports - Musselkanaal

Goed materiaal is het halve werk

In 2009 vonden we onze kinderen (eindelijk) groot genoeg om weer op fietsvakantie te gaan. Met de oudste (toen 7) op haar nieuwe Trek en de jongste (toen 4) op de ook net aangeschafte Trek aanhangfiets fietsten we de Emslandroute door Duitsland. De aanhangfiets zat toen nog achter Pappa's (stads)Gazelle.  Dat beviel zo goed, dat we het dit jaar nog wat serieuzer wilden aanpakken.

We bezochten de fietsvakantieRAI en maakten daar kennis met Santos, en dan met name de kindervariant, waar de oudste op weg racete alsof ze nooit anders had gedaan. Na lang dubben en een bezoek aan Santos in Sassenheim de knoop doorgehakt en besloten: we kopen een kinderSantos voor de oudste. Natuurlijk kon pappa ook niet achterblijven: hij koos voor een nieuwe Travelmaster 2.6.

Eind juni was het dan zo ver en konden we de fietsen tegelijk ophalen. Na flink wat trainingsrondjes door onze prachtige regio vertrokken we in de zomervakantie voor ons rondje Noord-Nederland. Bepakt met 10 Ortliebs en ons tentje reden we via LFroutes, knooppunten en eigen improvisatie in ruim twee weken van Stadskanaal via Coevorden naar Lemele naar Kampen naar Blokzijl via Wieden en Weerribben naar Veenhoop naar Ameland. In Giethoorn hadden we tussen alle toeristen daar met onze karavaan heel wat bekijks en moesten we met wildvreemden op de foto die nog nooit een aanhangfiets gezien hadden.

Naar  Ameland gingen we natuurlijk met de fietsen op de boot, spannend! Hier moesten we even een paar dagen uitpuffen, en vervolgens gingen via Zoutkamp en Norg met een grote boog via het Fochteloërveen en Westerbork terug naar huis. In totaal legden we bijna 800 kilometer af, met als langste dagetappe een tocht van 84 kilometer. Toch knap van onze meisjes! Nu puzzelen we weer op de route voor volgend jaar en verheugen we ons op het voorjaar voor nieuwe trainingsrondjes als voorbereiding.

We hebben duidelijk ervaren: goed materiaal is het halve werk, zeker ook voor kinderen. En als je ze mee laat kijken op de kaart waar we langs gaan, onderweg ook af en toe wat anders doet en afspreekt in overzichtelijke termijnen waar we gaan stoppen, het fietsen een geweldige manier van samen actief op pad zijn.

 

Groetjes,

familie Hofman op Santos Travelmaster met Trek aanhangfiets, Koga Myata Randonneur en kinderSantosDoor: fam. Hofman , Stadskanaal.

Toon een vergrotingToon een vergrotingToon een vergrotingToon een vergroting