Rolfes Sports - Musselkanaal

Mijn eerste ervaring

Mijn eerste ervaring  in heuvels van Zuid-Limburg en de bergjes van Eiffel zijn zeer positief. Met ca. extra 20 kg bepakking kom ik elke berg op. Een enkele kreeg moet ik naar de 1-ste versnelling, maar bergaf kan ik naar de 14. Op vlakke wegen rijd ik meestal de 8 t/m 10 versnelling. Daarnaast fiets ik door elk terrein verhard of onverhard, droog of nat. In combinatie met de riemaandrijving blijven de draaien de delen altijd schoon en dus super lopen. Daarmee is de Rohloff-naaf met riemaandrijving ook ideaal voor mountain-bikers. De voorwaarde die aan het fietsframe wordt gesteld is dat deze zeer stijf moet  zijn. De riem van de firma Gates is van kunststof met het carbonvezel en is

daarmee supersterk. (Gates maakt ook riemen voor de Harley Davidson motoren). Santos is het eerste merk dat de riemaandrijving levert op mountainbikes, randonneurs en racefietsen. Santos is een Nederlands fietsmerk. De fietsen worden in Sassenheim geassembleerd.

 

Het periodiek onderhoud aan de fiets blijft beperkt tot oliewissel! De olie in de Rohloff-naaf moet elke 5000 km worden ververst. Hiervoor is een oliewisselsetje in de handel. Je kunt het als je wilt zelf doen. Schroefje uit de naaf, drainen, spoelen met 25 ml spoelolie, drainen en vullen met 25 ml Rohloff olie. Als je dit elke 5000 km doet, dan garandeert Rohloff 100.000 km fiets plezier. De riem gaat minimaal 10.000 km mee.

 

Op zaterdagmiddag 24 augustus 2010 was het zover, ik kon mijn Travelmaster bij Rolfessports in Musselkanaal halen. Ik had hier een paar weken terug op twee SANTOS fietsen proef gereden. De keuze voor de Rohloff-naaf met riemaandrijving was snel gemaakt. Het fietstochtje naar huis (Emmen) werd de volgende dag voortgezet met een 5 uur tochtje naar mijn ouders in Veendam en via Zuidlaren terug naar Emmen. Twee dagen later ging ik met vakantie. Via mijn broer in Eersel (Brabant) zette ik de derde dag mijn tentje op in Gulpen. De fiets kan in het voorste deel van de tent kwijt. (Merk Biker van de Vrijbuiter uit Roden). Er is dan nog plaatst om te koken.

Door: Gert Krul, Emmen.

Toon een vergrotingToon een vergrotingToon een vergroting